Så här kan man göra hemgjord alkoholfri glögg:
1 flaska alkoholfritt rödvin eller svartvinbärssaft/fläderblomssaft
5 nejlikor
1 kanelstång
1 krm ingefära
½ tsk kardemumma
½ dl socker
Russin
Mandel
Lägg kryddorna i 3 dl av det alkoholfria vinet, gärna ett dygn. Koka upp vin och kryddor. Stäng av värmen och låt dra i ca 10 minuter. Sila bort kryddorna och blanda det kryddade vinet med resten av vinet. Smaka av med socker. Använder du saft behöver du ej tillsätta socker. Låt saften vara mer koncentrerad än till vanlig saft.
Värm till lagom värme och servera med russin och hackad mandel!
Glöggen kan ju smaksättas på olika sätt. Lite inspiration kan man få från Blossas årgångsglögger:
2003 Pomerans
2004 Vinteräpple
2005 Hjortron & Armagnac
2006 Lingon & Enbär
2007 Havtorn & Kanel
2008 Blåbär
2009 Clementin
2010 Saffran
2011 Arabica
s: jaa den ska bli trevlig att smaka!
SvaraRadera