Saffransknäck, ca 50 st
2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
3 dl socker
50 g smör
0,5 g saffran
Blanda grädde, sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning i ca 20-30 min. Låt koka till ca 140° eller gör kulprovet (Droppa lite knäcksmet i ett glas kallt
vatten. Om smeten går att forma till en hård kula så är knäcken klar.)
Stöt saffran i en mortel med en nypa socker. Blanda ner saffranet i knäcksmeten när den svalnat en aning. Häll upp i knäckformar.
vatten. Om smeten går att forma till en hård kula så är knäcken klar.)
Stöt saffran i en mortel med en nypa socker. Blanda ner saffranet i knäcksmeten när den svalnat en aning. Häll upp i knäckformar.
Knäck och saffran, det låter som en fin kombination.
SvaraRaderaLåter spännande! Själv är jag inte så glad för saffran, men tror definitivt den skulle gå hem om man bjöd gästerna vid jul på den!
SvaraRadera