lördag 19 november 2011

Allt du önskar

Radions julkalender brukar jag ju som jag tidigare skrivit inte följa, men den kan ju vara värd ett eget inlägg trots det. Årets julkalender heter Allt du önskar och handlar om Elvira:

"Elvira önskar sig en fin mobil i julklapp, men Elviras mamma är arbetslös och vill inte ens läsa hennes önskelista. En dag får Elvira nog och skriker att hon önskar sig en annan mamma och ett lyxigare liv.
Dagen därpå är hennes mamma borta och i ett sms står det att hon rest bort för att söka jobb. Socialtanten kör Elvira till Familjen Lancelot. De bor i ett slott och ägnar dagarna åt att snaska i sig mat och handla lyxiga saker. Hos familjen får Elvira allt hon önskar sig och behöver inte gå i skolan.
Men mamma kommer inte tillbaka och Elvira börjar bli allt oroligare för henne. Samtidigt börjar hon misstänka att allt inte står rätt till hos Familjen Lancelot. Varför eldar de på nätterna och hur kommer det sig att grannarna trakasserar familjen? Och vad finns egentligen bakom den låsta dörren längst uppe i tornet?"

Den låter rätt spännande, tycker jag. Men jag har aldrig tid att lyssna på radio, så jag kommer nog inte följa den i år heller.
Du kan tjuvlyssna på den här!

1 kommentar: