fredag 7 september 2012

Blossa 12

Idag släpptes nyheten om Blossas glögg 2012. Yuzu och ingefära blev det. Så här står det på Blossas hemsida:

En höglänt och frostbiten sluttning i ett avlångt land i fjärran östern. Långt bort från allt vad glögg heter. Här växer yuzufrukten vilt – och har så gjort sedan samurajernas dagar. 800 mil bort möter för första gången den japanska frukten svensk glöggkultur. Och här, i vårt lika frostbitna och avlånga land i väst, står den nu klar att avnjutas. Resultatet av det osannolika mötet mellan svensk tradition och fjärran österns frukt. En lika utsökt som välbalanserad starkvinsglögg med yuzufruktens smak av både grapefrukt och mandarin – en smak som samspelar väl med ingefärans kryddighet.


Bild från Blossas hemsida
 
 
Det låter ju annorlunda och exotiskt med yuzu - men när man läser och tittar lite närmare så är känslan att det kommer smaka mandarin, vilket ju inte alls känns lika exotiskt. Den är säkert god, jag gillar ingefära. Som vanligt tycker jag dock att det är synd att de inte släpper samma smak i en alkoholfri eller lättglöggsvariant, starkvinsglögg är inget för mig. Men en pytteliten smutt ur Håkans glöggmugg blir det nog, bara för att testa.
 
 
Yuzu


Bild från Wikipedia

Blossa meddelar också att de nu har en alkoholfri glögg, gjord på avalkoholiserat vin. Bra! Men nästa år kan ni väl släppa smaksatta varianter av den också?

PS Jag har inte börjat blogga för säsongen än. Tänkte börja den 24 september. Men jag kan inte låta bli helt och hållet!

1 kommentar:

  1. Sv: Bara att ta på sig gympaskorna och kuta ner till affären. Du kommer nog inte bli besviken. OM du gör pajen måste du berätta vad du tyckte om den.

    SvaraRadera