söndag 5 januari 2014

Julkalendern 2014

Ojdå, det blev visst ett inlägg till... Men jag såg nyss på svt:s blogg att det finns information om julkalendern 2014, Piratskattens hemlighet. Så här skriver de:

"Nästa års julkalender i SVT är ett magiskt och spännande äventyr om syskonen Minna och Sam som åker utomlands med sin mamma till Orkidékusten vid Medelhavet för att fira jul. Men den idylliska Orkidékusten är hotad och det enda som kan rädda den är om de kan hitta den legendariska piraten Aquilas försvunna skatt.
Tillsammans med sin kusin Bianca bestämmer sig barnen för att hitta den mytomspunna piratskatten. Men de förstår snart att det även finns andra som letar efter skatten som inte har samma hederliga avsikter.
- Jag ser fram emot att berätta en klassisk skattjaktshistoria med ledtrådar och magiska kartor, spänning och nerv, godhet och ondska. Det blir en blandning av allvar och humor, med karaktärerna och deras relation till varandra i fokus, säger regissören Anna Zackrisson."


Barnens roller görs av Lea Stojanov, Buster Isitt och Alexandra Breschi (på bilden ovan som är tagen av fotograf Carl-Johan Söder, SVT).

Det låter ju inte så juligt, men jag hoppas den blir bra ändå. Den låter spännande! Det blir helt klart svårt att slå en så bra julkalender som den vi nyss sett, Barna Hedenhös uppfinner julen, men vi får väl se!

1 kommentar: