tisdag 9 november 2010

Mer glögg!

Äntligen har Ica fått hem fler glöggsorter! Jag köpte min favorit, Dufvenkrooks Blåbär & Lingon, men också Herrljungas Äpple & Kanel. När snön yr utanför fönstret så måste man ju värma sig med glögg, eller hur? Herrljungas var godare än den äppelglöggen jag testade tidigare, men även denna skulle kunna smaka/lukta mer av glögg-kryddor.


Oviktigt vetande:
Att dricka varmt kryddat vin har sina anor långt bakåt i tiden. Redan under antiken tillsatte greker och romare kryddor i vin, av hälsoskäl eller som smakförbättrare. År 1609 dök uttrycket glödgat vin upp för första gången. Namnet syftar på tillverkningsmetoden, där en sockertopp dränktes in i cognac och antändes, varpå smältande socker rann ner i brygden och gav sötma åt glöggen.

1 kommentar:

  1. Prova Herrljunga lättvinsglögg med touch av cognac så sjukt gooood, köpte två flaskor förra helgen på ICA Maxi.

    SvaraRadera