lördag 6 november 2010

TVs julkalender 2010

Årets julkalender i SVT heter Hotell Gyllene Knorren och bygger på en serie böcker av Måns Gahrton och Johan Unenge, författarna till Eva & Adam, Ronny & Julia och Livet enligt Rosa.

Den handlar om familjen Rantanen som har impulsköpt ett hotell, de drömmer om ett idylliskt liv på landet. Det visar sig att säljarna inte har varit helt sanningsenliga, de har startat ett nytt hotell som tar alla gäster från Hotell Gyllene Orren. Familjen Rantanen gör allt för att driva sitt hotell, men grisar och spökrykten försvårar arbetet.

Jag har inte läst böckerna, men jag har sett/läst en del av manusförfattarnas övriga produktion, vilket gör mig positivt inställd till julkalendern. Samtidigt låter den inte särskilt julig, vilket för mig är en viktig ingrediens i en julkalender. Om mindre än en månad är det dags, då får vi se vad vi tycker!

Oviktigt vetande:

1999 kunde folk rösta fram vilken julkalender som varit den bästa på TV hittills. Vinnaren blev Mysteriet på Greveholm, tätt följd av Sunes jul, Teskedsgumman och Trolltider.

2 kommentarer: