onsdag 16 december 2015

Julfilmer - eller - Det enda roliga med att vara sjuk

När jag var sjuk förrförra veckan så hann jag med att titta på ett gäng julfilmer.  En av dem var Northpole Open for Christmas, som handlar om en kvinna som ärver ett hotell som har nån särskild anknytning till tomten och hans verkstad. Hon har för länge sedan slutat tro på julens magi och tänker sälja hotellet, men en alv och en händig man får henne att minnas julens magi. Filmen är smågullig och romantisk. Det stör mig att hotellet ska vara nedgånget och i behöv av renovering när det ser hur fint som helst ut så när som på lite smågrejer, sönderriven tapet i ett rum, ett löst räcke osv. Trots detta är den helt ok.


Christmas Trade handlar om en man och hans son som genom lite julmagi tar plats i varandras kroppar. Pappan får försöka tackla skolan, med mobbare och så, och sonen gör sitt bästa bland annat med att arrangera en julfest på pappans jobb. Det händer mycket som inte borde hända, men i slutändan kommer far och son varandra närmare. Lite smårolig och gullig!


A Christmas Eve Miracle handlar om en familj på julsemester, där mamman funderar på hur livet skulle vara utan barn. Det får hon genom lite magi veta. En rätt förutsägbar film, ok men inte mer. 


12 gifts of Christmas. En upptagen affärsman hyr in en kämpande konstnär som julklappsshoppare. Kärlek uppstår, men också förvecklingar. Romantisk och gullig. 


A Christmas Detour handlar om en kvinna (Candace som spelade storasystern i Huset fullt) som är på väg för att träffa sin fästmans föräldrar för första gången och fira jul med dem. En snöstorm gör att hon fastnar på en flygplats tillsammans med bland annat en snygg man. En romantisk och rätt rolig film!


Har du sett nån bra julfilm på sistone?

2 kommentarer:

  1. De låter trevliga allihopa! Jag är glad att jag började tidigt med julfilmer för nu hinner jag inte se så många...

    SvaraRadera
  2. Oj vad många du hann se, mysigt men inte kul att vara sjuk.

    SvaraRadera