Pepparkakskola, ca 30 st
½ dl ljus sirap
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
50 g smör
2 tsk pepparkakskrydda
Mät upp alla ingredienser förutom pepparkakskryddorna i en kastrull. Låt koka ihop sakta till en tjock konsistens. Rör om med en träslev och håll uppsikt så att kolan inte bränns eller kokar över. Koka tills termometern visar 120°, eller gör ett kulprov.
Låt smeten svalna något och rör sedan i pepparkakskryddorna. Placera ut knäckformar på en bricka och skeda upp kolan och låt stelna. Förvara svalt.
Låt smeten svalna något och rör sedan i pepparkakskryddorna. Placera ut knäckformar på en bricka och skeda upp kolan och låt stelna. Förvara svalt.
Så gott! Vi hade en gårdsbutik i byn när jag var liten, gick nästan varje dag dit och satt in mynt i väggen strax innan jul - det var självbetjäning :) Köpte alltid pepparkakskola och det var nu den godaste just för att den var hemmagjord. Kanske man ska testa detta recept :)
SvaraRaderaMums!
SvaraRadera