För 24 personer
Ingredienser
100 g smör eller margarin
2½ dl brun farin eller råsocker
2 ägg
1½ dl gräddfil eller filmjölk
3 dl vetemjöl
1 msk kanel, mald
1 tsk kryddnejlikor, malda
1 tsk ingefära, mald
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
Ädelosttopping:
140 g ädelost, t ex Kvibille
1 dl crème fraiche eller gräddfil
Garnering:
Ca 1 dl valnötter eller andra nötter, hela eller grovhackade
Ev. lingon
2½ dl brun farin eller råsocker
2 ägg
1½ dl gräddfil eller filmjölk
3 dl vetemjöl
1 msk kanel, mald
1 tsk kryddnejlikor, malda
1 tsk ingefära, mald
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
Ädelosttopping:
140 g ädelost, t ex Kvibille
1 dl crème fraiche eller gräddfil
Garnering:
Ca 1 dl valnötter eller andra nötter, hela eller grovhackade
Ev. lingon
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och mjölet blandat med kryddor och bikarbonat eller bakpulver.
Ställ muffinsformarna på en plåt. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt dem kallna.
Blanda ingredienserna till toppingen till en slät smet, går lättast i matberedare.
Lägg en klick på varje muffins och garnera.
Servera som tilltugg till glögg.
Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och mjölet blandat med kryddor och bikarbonat eller bakpulver.
Ställ muffinsformarna på en plåt. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt dem kallna.
Blanda ingredienserna till toppingen till en slät smet, går lättast i matberedare.
Lägg en klick på varje muffins och garnera.
Servera som tilltugg till glögg.
Mums så gott det låter :)
SvaraRaderaLånar nog gärna receptet och testar dessa juliga muffins en dag. Muffins är ju så bra också eftersom man lätt kan frysa dem. Kanske ett komplement till de vanliga lussebullarna i vinter?
Tack för tipset!
Kram