Mathilda hittade receptet till den här mycket goda kakan på tidningenhembakat.se, men jag gjorde om det lite.
Saffranskaka med mandelmassa och frosting
3 ägg
3 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl grädde
75 g smör
200 g mandelmassa
1 g saffran(två påsar)
1 krm salt
Frosting
100 g philadelphiaost
30 g smör
2 dl florsocker
½ msk vaniljsocker
Smöra och bröa en form. Smält smöret med saffranet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner grädden. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en egen bunke och rör ner tillsammans med smöret. Riv mandelmassan grovt och rör ner den i smeten.
Grädda 40-45 min i 175 grader.
Vispa ihop smör och philadelphiaost, tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop till en krämig frosting. Bred ut frostingen över den svalnade kakan. Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar