torsdag 1 december 2016

Selmas saga

Årets julkalender är igång. Det verkar som om många älskar den. Här hemma är vi inte så imponerade, varken sonen, dottern eller sonens kompis tyckte att den var så bra. Än, i alla fall. 
Själv störde jag mig på en del saker. En sak var att den stackars familjen inte fick lån till hyran från banken. Nej, självklart ska man inte få låna till hyran! Hur ska man kunna betala tillbaka? 
En annan sak var att serien verkar vara tänkt att utspela sig strax efter sekelskiftet. Men föräldrarna har nån besynnerlig 70-talsutstyrsel på sig. 
De jättefattiga barnen däremot, har nya, prydliga och förmodat dyra (sekelskifts?) kläder på sig. 
Sen kan jag inte låta bli att störa mig på att det blåser upp till värsta stormen, det desperata barnet söker skydd genom att göra intrång hos vilt främmande människor. Några minuter senare är stormen över och folk står vid marknadsstånden och säljer grejer igen. Men den SER gammaldags och gullig ut. Och den kanske blir bra, det kanske händer lite mer framöver och jag kanske slutar störa mig på saker. Efter att nyss ha pratat med mina elever om Andrées polarexpedition ska det hur som helst bli intressant att se hur det går för den här luftballongen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar