måndag 2 november 2020

Hemgjorda paketkalendrar!

När mina syskon var små gjorde mamma en paketkalender åt dem. När jag föddes, många år senare, fick jag ta över den. Jag har visat bilden på mig och den tidigare, men ni får se den igen!När min syster fick barn sydde hon en liknande som den mamma gjort. Hon behöll klockorna (fast med annan färg på bandet), siffrorna och julgranen. En av tomtenissarna är från mammas, men den har inte en hund som mammas hade utan en kälke. Två tomtar har hon hittat nån annanstans. När jag väntade Elvira sydde jag en paketkalender åt henne, den till vänster. Jag behöll klockorna, siffrorna, snögubben och julgranen, men broderade två andra tomtar och en bock. 
När jag väntade Oskar broderade jag en till, där jag bytte ut julbocken mot en julgris. Nu håller min systerdotter Martina på att brodera en åt dina barn! Även hon har tänkt ha klockorna och granen. Siffrorna har hon bytt färg på. Tomtenissen som syrran och mamma haft på sina har hon också, fast med annan färg på byxorna. Från mig har hon kopierat julbocken. Hon vet inte helt säkert vad hon ska ha mer, vi får väl se vad det blir när den blir klar!Det är så roligt att vi alla har gjort liknande, men ändå originella paketkalendrar! Det ska bli spännande att se om fler i släkten kommer göra liknande åt sina barn. Mina barn, kanske, så småningom?

2 kommentarer:

  1. Åh vad roligt att de är originella men ändå liknande <3

    SvaraRadera
  2. Men åh vilket mysigt inlägg! Älskar att se fina hemgjorda jultraditioner föras vidare! Åh så fint att se allas lika men olika varianter <3

    SvaraRadera