Lakritsfudge
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
1 msk honung
150 g Marabou med saltlakritssmak
10 krossade turkisk peppar-godisar
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
1 msk honung
150 g Marabou med saltlakritssmak
10 krossade turkisk peppar-godisar
Blanda grädde, strösocker och sirap i en stor kastrull. Låt koka till 120 grader. Rör sedan ner honung, och smör, och bryt till sist ner chokladen i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15x25 cm.
Häll turkisk peppar-krosset över fudgen, ställ svalt och låt svalna. Skär sedan lagom stora bitar.
En fudge helt i min smak!!!
(Har man ingen 15 x 25-form får man lösa det på nåt sätt. Kanske med Duplo?)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar