lördag 6 oktober 2018

A Heavenly Christmas

Jag låg hemma med feber igår och passade på att se en julfilm, A Heavenly Christmas. Det är en Hallmark-film och jag såg den på youtube, i dålig kvalite. Det är en typisk amerikansk romantisk Hallmark-julfilm, temat förekommer i ett antal andra filmer. En arbetsnarkoman, Eve, som inte bryr sig om sin familj, sina vänner eller julen, råkar ut för en olycka, hamnar i himlen som julängel och får i uppdrag att hjälpa lilla Lauren med hennes jul-önskan. Laurens morbror, som tar hand om henne efter att hennes föräldrar dött i en olycka, är nämligen inte lycklig. Eve får i uppdrag att ta hand om det hela och naturligtvis uppstår romantiska komplikationer.

Klassisk historia alltså, och naturligtvis slutar det lyckligt. Det mest förvånande är nog skådisarna som är med, Kristen David (Melrose Place, Sex and the city) Eric McCormac (Will & Grace) och den Oskarsbelönade skådespelerskan Shirley Mc Laine som bland mycket annat medverkat i Ömhetsbevis, Blommor av stål och Downton Abbey. 

Är det en film man måste se, med en unik intrig? Nej, det vore väl synd att påstå. Men är man som jag lite svag för Hallmarkjulfilmer, just för den otroliga julkänsla de förmedlar med alla juldekorationer och julmusik, så är det här långt ifrån den sämsta och skådespelarinsatserna är ovanligt bra för den här typen av film. Inte så konstigt, kanske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar