lördag 1 december 2018

Första december!

Idag har det varit så fullt upp att jag inte ens hunnit tänka på att blogga, men mitt förinställda inlägg om julgodiset dök upp i flödet såg jag. Vill ni veta vad jag gjort idag? Det blev en hel del juligt!

Vi började morgonen med julkalendern, Storm på lugna gatan, med lite frukost till.Den var väl helt ok? Jag tror jag ska försöka se den i år, det har inte blivit av på ett par år.Sedan åkte Håkan och jag till brorsan och högg en gran. Tack Pär! Medan Håkan satte upp den mockade jag åt kaninerna och sedan satte jag upp ljusslingan.Så var det dags att slå in paket till barnens paketkalendrar. Jag passade på att titta på julfilm under tiden, A Christmas Prince - The Royal Wedding. Den var gullig men emellanåt lite ologisk och irriterande. Jag funderar lite på hur amerikaner ser på européer egentligen.Precis i slutet av den ringde syrran och frågade om jag ville med till Bra och Begagnat och kanske nån loppis, det kunde jag ju inte motstå. Vi pratade, shoppade lite och hade trevligt! Sedan åkte vi hem och fikade och pratade lite till.
Syrran åkte hem till sig och bakade lussekatter medan jag skruvade ihop en bokhylla och sedan städade bland mina böcker, sorterade in dem på rätt plats (alfabetisk ordning förstås) och dammtorkade. Jag har nu 4 Billy-hyllor och en stor Expedit-hylla fulla med böcker (+ några hyllor med barnböcker och faktaböcker.). Håkan gjorde lite mer juliga saker, som att ta fram julöverdrag till kuddarna och bädda med jullakan.
Syrran kom och vi åt indisk mat, gott! Vi fixade lamporna i fläkten och sedan fortsatte jag städa i bokhyllorna, med en paus för lite glögg och pepparkakor.Sedan hängde jag upp barnens adventskalendrar. I år får de ett paket varje adventssöndag. Paketen ligger gömda i huset, i kalendern hänger ledtrådar.När allt var klart inför första advent  slog jag mig ner i soffan och tittade (tittar) på Livet efter dig och åt lakrits från min lakritskalender. Den var god!Katten sitter i fönstret och tittar på utegranen!Innan jag avslutar och går och lägger mig måste jag påminna er om min tävling, ta chansen och vinn Hammars julmust! Här kan du tävla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar