onsdag 23 december 2020

Dan före dopparedan

Dan före dopparedan blev inte som den brukar. Vanligtvis brukar vi vara klara med alla måsten redan den 22:a, för att den 23:e kunna åka hem till svärmor och äta lunch, själva början på julfirandet. Sedan brukar vi åka hem och ta med paket som ska lämnas i andra hushåll, och kolla in deras granar och julgodis. Därefter brukar vi åka hem och klä granen, ta fram gottebordet, provsmaka skinkan se julfilm och äta ostkaka. De senaste åren har vi haft Penny och Roxanna med oss. 

Idag började vi med frukost framför julkalendern, innan jag och Håkan åkte och handlade. Vi åt inget organiserat eller juligt till lunch. Barnen och jag såg Die hard. Mathilda kom lagom till fikat. Sedan åkte vi och sa God jul till mamma, ute, på avstånd förstås. 

Min bror hade börjat duka upp så fint för lite julfirande utomhus, när vi var där och lämnade en försenad födelsedagspresent och önskade God jul. Sen åkte vi till syrran och lämnade och hämtade julklappar. Smakade julgodis gjorde vi också. Och hälsade på Lovisa som kommit hem!Elvira kläckte den begåvade idéen att vi skulle ta ner plastgranen och ställa på altanen, eftersom det blir lite utomhusfirande i år. Klädde den gjorde vi också!Sedan la vi paket under granen!Vi dukade fram julgodiset!Och så provsmakade vi skinkan


Vi tittade på Ett päron till farsa firar jul och Nu är det jul igen 2 och så åt vi ostkaka!I allra sista stund kom Oskar ihåg gröten till tomten. Vilken tur!Det blev än bra dag, men jag saknade jullunchen hos svärmor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar