söndag 15 november 2015

Saffranskaka med mandelmassa och frosting

Mathilda hittade receptet till den här mycket goda kakan på tidningenhembakat.se, men jag gjorde om det lite.


Saffranskaka med mandelmassa och frosting
3 ägg
3 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl grädde
75 g smör
200 g mandelmassa
1 g saffran(två påsar)
1 krm salt

Frosting
100 g philadelphiaost
30 g smör
2 dl florsocker
½ msk vaniljsocker

Smöra och bröa en form. Smält smöret med saffranet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner grädden. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en egen bunke och rör ner tillsammans med smöret. Riv mandelmassan grovt och rör ner den i smeten.
Grädda 40-45 min i 175 grader.

Vispa ihop smör och philadelphiaost, tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop till en krämig frosting. Bred ut frostingen över den svalnade kakan. Ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar