onsdag 23 november 2016

Viktigt i advent

Idag har vi varit duktiga och bytt batterier i brandvarnarna. Det är ju bra att försöka komma ihåg det då och då och att göra det varje första advent är ju lätt att komma ihåg. Fast det var nog ett par år sedan vi gjorde det...


Vi lyckades trycka på knappen för att testa brandvarnaren när vi bytte ett av batterierna. Dessvärre var det den brandvarnaren som hör ihop med larmet, vilket innebar att det tjöt högt i hela huset (vi lär inte sova genom en brand om den går igång) och så blev vi uppringda av Sektor Alarm, fick uppege vårt lösenord och fick tipset att ringa dem innan vi byter batteri nästa gång så att de tillfälligt kan stänga av larmet... Ja, det lär vi göra!

Glöm inte att byta batterier du också!4 kommentarer:

 1. Bra att du har larm kopplat till larmcentral - igår räddades mitt uthus från att brinna ner - tack vare mitt larm med brandvarnare. Man kan aldrig påminnas för ofta om vikten av att ha en fungerade brandvarnare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag hoppas det gick bra, att inte mycket blev förstört? Man blir lite skärrad när sånt händer - och glad över brandvarnare och larm.

   Radera
 2. Vi har också råkat sätta igång larmet och man får ju nästan panik av oljudet men som du skriver, man lär ju vakna.

  SvaraRadera
 3. Jag hade en fruktansvärd tur, tack vare larmet som gjorde att maken hann släcka elden innan det hann sprida sig. Det var ett elfel som gjorde att det började brinna.Så all el behöver och en del av väggen behöver bytas ut. Men som tur är så klarde sig alla julsakerna helt oskadda:)
  Man får ju se det positiva i det hela - det kunde ha hänt när vi inte varit hemma och då hade all världens brandvarnare inte hjälpt!

  SvaraRadera