onsdag 25 september 2019

Julkulor från Krakow

När vi var i Krakow i påskas så ville jag se om jag kunde få tag på nån julkula därifrån. Eftersom det strax var påsk fanns det mest påskägg, men det fanns ställen som sålde julsaker också. Det här är inne i Tyghallen i gamla stan, där det finns fullt med torgstånd, precis som på medeltiden.Jag hittade ingen julkula som såg ut som jag ville, antingen var de för stora, för rosaröda eller med bilder/mönster som jag inte gillade. Dessutom blev jag sugen på att hitta ett juligt påskägg, som minne från en påskvecka i Krakow. Jag började leta efter ett passande. Efter att ha gått runt på torget i gamla stan köpte jag det här. Det var inte riktigt som jag ville ha det, men just då hittade jag inget annat.Jag ville egentligen ha ett lite blingigare, inte för att det egentligen är min stil utan för att det kändes som att blingigt var det som gällde i Polen. Jag fick associationer till Fabergéägg när jag såg en del av äggen och ville ha ett sådant. Vår andra dag i Krakow hade jag turen att titta på ett ställe där jag inte hade tittat förut och hittade det här ägget, precis vad jag letade efterDen blev jag mycket nöjd med!

Min julgran börjar nu vara mindre smakfullt dekorerad och mer full av kulor jag köpt på olika ställen. Jag kanske får ha två granar? Eller dekorera med julkulor på nåt annat sätt? Eller ha en julgran med många udda kulor som jag tycker om, helt enkelt!

2 kommentarer:

  1. Det låter väl mysigt med två granar! Man kan aldrig ha för många granar inomhus:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med. Inser iofs att vi redan har två granar, en plastgran på övervåningen hos barnen utöver den vanliga. Vet inte var jag får plats med en tredje!

      Radera