tisdag 6 november 2012

Blue christmas

Det skrivs en del om första julen efter flytten hemifrån på julbloggarna i år, både de som nyligen flyttat och de som minns. Jag måste naturligtvis hänga på!
Mina första fyra jular efter att jag hade flyttat hemifrån tillbringades hemma hos mina föräldrar, eftersom högskolan föredrog att ge oss hemuppgifter över jul och jag ville hem till föräldrar, syskon, syskonbarn och gamla vänner. Jag hade ljusstake och några tomtar i min etta, men detta har jag inga kort på.
Sedan började jag jobba, bodde i en tvåa och skaffade min första egna julgran. Den hade jag blå kulor i eftersom jag älskar blått och inte ville ha en traditionell gran då. En silverfärgad stjärna hängde i ett fönster, en sådan där med silverfärgade grenar och små lampor som alla hade då (runt millenieskiftet?).
Den stilen behöll jag i min tredje lägenhet, som jag faktiskt har kort från. En blå jul!Julgardiner var inte riktigt min grej, men jag hade en egenhändigt broderad hardangerduk på vardagsrumsbordet och mammas bonad Var hälsad sköna morgonstund på väggen.
 
 
Därefter gifte jag mig och köpte hus med en man för vilken det var självklart att byta så många gardiner som möjligt till jul, som hade en halv armé av tomtar och för vilken julmaten var viktigare än julgodiset. I och med det och i och med våra barn är det numera en mer traditionell stil på julen. Och i vårt hem finns mycket kakor, godis och mat till jul!

4 kommentarer:

 1. Roligt att läsa om dina jular, alltid lika roligt att höra om andras jular

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att få läsa om dina jular! Kul att det var mannen som hade med sig mest julgardiner till det gemensamma hemmet.

  SvaraRadera
 3. Kul att få läsa även om dina jular :)

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att du berättar! Tycker sånt här är jättespännande att höra :)

  SvaraRadera