måndag 5 november 2012

Minienkät!

Jag måste ju självklart svara på Maries minienkät!

Vad önskar du dig i julklapp?
Verktyg, smyckesträd, förkläde och massor med böcker! Medmera!
Vilken är den tradition (förutom allt på julafton) som ger dig mest julkänsla?
Kvällen före julafton, när vi, mätta efter julmat hos svärmor, klär granen och luften är full av förväntan hos både stora och små. Eller att tända det första adventsljuset.
Vilken tomte vill du tro på:
a) kommer tomten flygande med renar, med häst och släde eller annat?
Alltså, tomten kommer ju gående på baksidan av huset (Varför pulsar han där i snön istället för att gå på vägen?) men samtidigt kan jag inte helt släppa det där med släde och renar...
b) var bor din tomte? Skogen. I alla fall bodde han där när jag var liten. Fast han kan bo på Nordpolen också. Jag är lite kluven...
c) äter tomten mest gröt eller mjölk och kakor? Gröt!
d) kommer tomten genom skorstenen, knackar på dörren eller annat?
Han har ju varit här under natten, det märker barnen när de vaknar, men sen kommer han igen sen eftermiddag/kväll och knackar på dören och säger: Finns det några snälla barn? Självklart bjuds han på julgodis innan han går, så att han (liksom alla gäster) inte går ut med julen.
e) hänger ni upp strumpa?
Ja, barnen i alla fall. Fina röda julstrumpor, som jag önska de att jag hade haft som barn.
Vilka är dina tre favoritjulsånger?Det är så svårt! Jag älskar Adams julsång (O helga natt) och andra vackra sånger som När det lider mot jul (Det strålar) de sångerna man sjungit sedan barnsben, men jag är också svag för "amerikansk filmmusik" typ The Christmas Song (Chestnuts roasting on an open fire). Men det finns ju så många, det är så svårt att välja!!!

1 kommentar:

  1. Kul att läsa dina svar! vi tycker nog ganska lika, det är säkert samma tomte som kommer till oss båda ;)

    SvaraRadera