torsdag 24 september 2015

3 månader kvar

Sen min andra säsong som julbloggare har jag officiellt startat igång julbloggssäsongen den 24 september, tre månader före julafton. Jag brukar tycka det är för tidigt innan, men för varje år som går dyker det upp fler och fler inlägg från mig redan innan dess. Men i alla fall, nu är det dags på riktigt! Jag förklarar här med julbloggssäsongen för öppnad! För min egen del alltså!

Jag har och har haft många funderingar inför den här säsongen. Ska jag julblogga eller inte? Jag skrev i slutet av förra säsongen att jag var lite tveksam, men när det väl kommer till kritan kan jag inte hålla mig här ifrån. Många inlägg påminner om varandra år efter år, en stor del av vad som gör julen till den stora högtid den är, är ju att det handlar om traditioner, den är full med återkommande inslag. Och dem skriver jag om år efter år. Fast det blir ju aldrig exakt likadant. Och läsarna är ju inte heller alltid desamma, gissar jag.

Jag har bestämt mig för att blogga, jag har bestämt mig för att ha kul, skriva om det jag gillar att skriva om och strunta i om jag upprepar mig och om det jag skriver gillas av andra eller ej. Fast det är klart att jag hoppas att det är många som kommer att tycka det jag skriver är intressant, eller roligt att läsa. Klart jag hoppas på mycket kontakt med övriga julbloggare!

Mina julplaner för den närmast månaden:
Årets första glögg brukar maken och jag lyckas övertala varandra att det är dags för i slutet av september eller början av oktober. Gärna med pepparkakor och ädelost.
Pepparkaksäppelpaj brukar det bli rätt tidigt.
Nån lite julfilm skulle nog kunna hända att jag tittar på snart.
Julmusik har jag redan tjuvstartat med.
Jag kommer åka till Ullared, oftast slinker det med nån julprydnad och lite julklappar.
Jag bör ha börjat tänka lite mer aktivt på julklappar om en månad...
Barnens jultidningsbeställningar bör vara uppstyrda och beställda inom en månad.
Jag är redan mycket sugen på att baka en liiiten sats saffransbullar, alldeles för tidigt, bara för att det är så oerhört gott. Får se om jag lyckas hålla mig, jag ska ju egentligen försöka att hålla mig ifrån sötsaker...

4 kommentarer:

 1. Heej! vi heter ungefär samma �� tänkte höra hur du kom med på julbloggar.se?? mig står de bara under behandling på :(:(
  fin blogg, kommer följa dig :)

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att du är igång på riktigt, ser fram mot att följa dig ytterligare en säsong☺

  SvaraRadera
 3. hur gör du pepparkaksäppelpaj? bara kryddar med pepparkakskryddor eller hur?? :) smular över pepparkakor? kul att du är tillbaka!

  SvaraRadera
 4. Här kan du läsa om pepparkaksäppelpajen: http://johannasjulblogg.blogspot.se/2014/09/pepparkaksappepaj.html

  SvaraRadera