fredag 12 december 2014

Lucka 12 Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping
Ca 12 st

50 g smör
1,25 dl råsocker
1 ägg
0,75 dl filmjölk
1,5 dl vetemjöl
2 tsk kanel
½ tsk kryddnejlikor, malda
½ tsk ingefära, mald
1 tsk bakpulver

Ädelosttopping:
140 g ädelost
1 dl crème fraiche

Garnering:
Ca ½ dl valnötter

Vispa smör och socker. Rör ner ägget. Rör ner filmjölken. Blanda mjölet med kryddorna och bakpulvret. Blanda i mjölblandningen i smeten. Fördela i formarna (gärna i en muffinsplåt).
225 grader i tio minuter

Visst låter det gott? Jag har inte gjort dem själv än. Men jag är bra sugen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar