Ca 12 st
50 g smör
1,25 dl råsocker
1 ägg
0,75 dl filmjölk
1,5 dl vetemjöl
2 tsk kanel
½ tsk kryddnejlikor, malda
½ tsk ingefära, mald
1 tsk bakpulver
Ädelosttopping:
140 g ädelost
1 dl crème fraiche
Garnering:
Ca ½ dl valnötter
Vispa smör och socker. Rör ner ägget. Rör ner filmjölken. Blanda mjölet med kryddorna och bakpulvret. Blanda i mjölblandningen i smeten. Fördela i formarna (gärna i en muffinsplåt).
225 grader i tio minuter
Visst låter det gott? Jag har inte gjort dem själv än. Men jag är bra sugen!
1,25 dl råsocker
1 ägg
0,75 dl filmjölk
1,5 dl vetemjöl
2 tsk kanel
½ tsk kryddnejlikor, malda
½ tsk ingefära, mald
1 tsk bakpulver
Ädelosttopping:
140 g ädelost
1 dl crème fraiche
Garnering:
Ca ½ dl valnötter
Vispa smör och socker. Rör ner ägget. Rör ner filmjölken. Blanda mjölet med kryddorna och bakpulvret. Blanda i mjölblandningen i smeten. Fördela i formarna (gärna i en muffinsplåt).
225 grader i tio minuter
Visst låter det gott? Jag har inte gjort dem själv än. Men jag är bra sugen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar