Här kommer ett par bilder på förra årets julmat hos oss! Och ett recept!
Jag delar med mig av receptet på en av de få saker som jag tillagade i matväg i julas:
Laxtårta 12 bitar
100 g kavring
50 g smör
4 gelatinblad
200 g kallrökt lax
0,5 dl hackad gräslök + lite till garnering
500 g kvarg
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
1 krm svartpeppar
1 krm rosépeppar
100 g stenbitsrom
ev salt
Mixa brödet. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck sedan ut blandningen på botten av en form med löstagbar botten. (Ca 24cm i diameter). Ställ i kyl.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 min.
Finhacka laxen och blanda den med gräslök, kvarg, crème fraiche vitlök och peppar. Smaka av, tillsätt ev salt och mer peppar. Smält gelatinet på svag värme och rör ner det i smeten. Häll smeten i formen och låt det stelna i kylen i minst 4 timmar. Bred över stenbitsrommen och garnera med gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar