torsdag 29 oktober 2015

Fler julfilmer

Jag var hemma och var sjuk i slutet på förra veckan och början av denna, gissa om jag hann titta på många julfilmer?! Här kan ni läsa lite om några av dem.

The Best Christmas Pageant Ever handlar om några fattiga, ouppfostrade barn som bestämmer sig för att vara med i kyrkans traditionella julspel. Både barn och vuxna förfasar sig, det här kommer aldrig gå väl. Men till sist... En smågullig film, lite rörande. Sevärd, men inte någon fantastiskt bra film.


Single Santa Seeks Mrs Claus kan jag inte fatta att jag missat. Vad den handlar om förstår man av titeln, tomten ska gå i pension ch jans som ska ta över - men han måste förstås ha en fru. Den blivande tomten ger sig ut på jakt, men fastnar inte för någon av de kvinnor han blivit rekommenderad, utan för en kvinna som inte tror på tomten. Hur ska det gå? Jag gillar denna film jättemycket, den är gullig, rolig, romantisk och julig.


Som tur är har den en fortsättning, det är dags för tomtebröllop, men dels är det bekymmer i tomteverkstaden, det finns ju ingen tomtemor som tar hand om detaljerna, dels är brudens mor ett bekymmer och dels håller bruden på och tvivlar på att hon kommer klara uppgiften som tomtemor. Också denna film är rolig och gullig!


Sen kommer en film till, denna var inte heller så tokig men inte lika bra som det två föregående. Julens ängel har fått i uppdrag att få en kvinna att tro på tomten och julen igen. Det går sådär, trots dotterns ihärdiga försök att hjälpa till. Risken finns att det slutar riktigt illa...

 
 
Så, då har ni lite mer att titta på!

3 kommentarer:

  1. Filmerna om tomten som "söker fru" Verkar ju jättecharmiga :)

    SvaraRadera
  2. Hej, jag har skapat en julgrupp på FB! Alltså inte en sådan med hyacinter, utan en grupp att diskutera julen i, få tips, dela med sig tips, ställa frågor osv. Mest för att jag är så sugen på att prata om jul mest hela tiden;) Det vore kul om du och dina läsare ville vara med! Gruppen heter "Julstämning & Bjällerklang" och är nystartat. Tipsa gärna andra. Juliga hälsningar, Annette.

    SvaraRadera