onsdag 12 oktober 2011

Biscotti med polkagris

Ett tips till dig som gillar att baka, till jul eller annars: Testa att göra biscotti med polkagris!

100 g smör (rumsvarmt)
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
1 krm salt
1 1/2 dl polkagrisar (hackade)

Blanda smör, socker och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget. Blanda övriga torra ingredienser (mjöl, bakpulver och salt) separat och rör ner tillsammans med de hackade polkagrisarna. Knåda lätt och forma till fyra längder som läggs på bakplåtspappersklädd plåt. Låt stå i ugn i 175 grader i 15-20 minuter. Skär genast längderna på snedden i två-centimetersbitar och ställ i eftervärmen över natten.

3 kommentarer:

  1. Sv: Lusse-teet smakar helt enkelt saffran, en touch av lussebulle ungefär :)

    SvaraRadera
  2. Åh det är ju supergott! Tror att jag ska baka en sats snarast ;)

    SvaraRadera
  3. Hej :-)
    Här var en julblogg som jag inte hade koll på sen tidigare!
    Nu måste jag spana runt bland allt roligt.

    Ha en skön helg

    SvaraRadera