tisdag 5 november 2013

Dags att börja öva!

Vet ni, att idag har tvåorna i min klass börjat fundera på vad som ska framföras på klassens julfest som är om MINDRE än en månad. Nu går tiden helt sjukt fort!!! Har ni några bra tips på julsånger som kan dramatiseras av en klass så tar jag (och eleverna) tacksamt emot dem! Mössens julafton gjorde vi tyvärr förra året, den är annars lätt och rolig att dramatisera.

5 kommentarer:

  1. Mitt svar försvann...
    Jag brukar berätta en julmusiksaga för våra barn på förskolan, jag använder små figurer men äldre barn kan dramatisera. Jag börjar med "I ett hus i skogen slut" sedan fäljer de traditionella sångerna och pepparkaksgubbar, djur med flera kommer in i tomtens stuga.

    SvaraRadera
  2. Vi brukade alltid göra sådant till samtliga verser av "midnatt råder", eller "tipp-tapp" om man nu så vill :) Mysigt!

    SvaraRadera
  3. Det finns ju många roliga julsånger man kan dramatisera, tänker på jag såg mamma kyssa tomten, eller rudolf med röda mulen. något barn kan få vara rudolf, rätt så lätt kan man fixa renhorn och liknande till barnen. Vet inte, men några förslag jag skulle tänka på iallafall :)

    SvaraRadera
  4. Sagan utgår från Tomten och hans stuga, sedan kommer de andra dit och vill värma sig också firar de jul tillsammans. Jag har papperna på jobbet men här kommer de jag minns: Mössens julafton, Staffan Stalledräng med häst, Lucia, Pepparkaksgubbar, Små grodorna, Björnen sover, Resan till pepparkakeland, Tomtarnas julnatt, Sockerbagaren.

    SvaraRadera
  5. Glömde att vi brukar avsluta med "nu är det jul igen"

    SvaraRadera